Dromenvanger

dromenvanger marokko

´Wat is een baan toch eigenlijk makkelijk.´ denk ik als ik aan tafel zit te knutselen. Het wordt een dromenvanger van takken, touw, schelpen en veren. Allemaal gevonden op het strand. Het heeft me mijn hele werkende leven, en dat is al gauw een jaar of drie, gekost om er achter te komen dat ik liever iets met mijn handen doe dan dat ik elke dag achter een computer zit. Dat ik dat het liefst doe met afval is iets wat ik tijdens deze reis heb ontdekt. Ik heb intussen al aardig wat uurtjes zitten pielen en kutten op ons ‘balkon’ (de deuropening van de camper), omringt door alle rotzooi wat ik een tweede leven wil geven. Dit heeft geresulteerd in een mini collectie waar ik zelf behoorlijk tevreden over ben maar wat ik nog niet durf te verkopen. Als er toch per ongeluk iemand vraagt wat ik ergens voor vraag, heb ik geen idee wat ik moet zeggen. Wat dat betreft is een baan wel makkelijk. Je reageert gewoon op een vacature waar een bepaald ´marktconform´ salaris bij hoort en vervolgens wordt dit elke maand, keurig op dezelfde datum (of maximaal twee dagen later als het in het weekend valt) over geschreven. Heeft een aanstaande werkgever je wel eens gevraagd ´wat je wil gaan verdienen in deze functie?´ Daar krijg ik al een blosje van op mijn wangen. Maar hier kan ik me er nog uit- redden door de formule te gebruiken die 200 euro optelt bij het gemiddelde van een startersloon, het salaris van mijn vriendinnen en mijn vorige salaris. Deze formule gaat me geen enkele houvast bieden in deze kwestie. Wat vraag je voor iets wat je gewoon leuk vind om te doen, ongeacht of je er een financiële beloning voor krijgt?

Een paar weken later zijn we in Marokko en geef ik de dromenvanger aan een familie waar we een paar dagen mee opgetrokken zijn. De kamer waarin ze met z´n 5en woonden, aten, kookten en sliepen, kon wel wat versiering gebruiken vond ik. En ze waren zo lief! En mama had zo lekker voor ons gekookt! Ik was dus blij dat ik ze iets persoonlijks kon geven.

Misschien dat ik dat maar aanhoud als prijs voor mijn creaties; een lekkere maaltijd en een bak liefde.

1 Comment

  1. watch schreef:

    Dank Carola voor je tip! Mooie manier om orde in de chaos te scheppen! ben meteen aan het mattermappen geslagen! Marion Gardner Brechtel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *