Een workshop upcycling kan voor iedereen leuk en nuttig zijn. Misschien wil je nooit meer iets nieuws kopen en er toch altijd hip uit zien. Of een geweldig interieur hebben zonder dat je de wereld er mee belast. Maar ook als je al dat duurzame gedoe een beetje overdreven vindt, kan het iets voor jou zijn.

Normaal gesproken bedenk je eerst wat je wilt en daarna wat je nodig hebt om dit eindresultaat te behalen. Bij een workshop upcycling draaien we dit om. Welke materialen heb je tot je beschikking? Wat kun je? Is er iets wat je kan leren om er wat moois van te maken? Hierdoor leer je creatiever kijken. Niet alleen naar afval maar naar alles wat er in je leven gebeurd. Leren door gewoon maar te proberen. Improviseren. Overal de potentie van zien en een positieve houding hebben.

Vooraf krijg je een bericht met een of meerdere opdrachtjes. Dit zorgt er voor dat je alvast geïnspireerd raakt of dat je eigen materiaal mee kan nemen naar de workshop. Maar laten we het allemaal niet te serieus nemen. Eigenlijk lukt deze manier van werken alleen als je er lol in hebt. Dus is er muziek, zijn er hapjes en drankjes en maken we er vooral een leuke middag van!

De volgende workshop is op zaterdag 17 november om 15.00 uur

Locatie: De Eendagszaak
Lodewijk van Deysselstraat 57
Amsterdam

Kosten: Pay as you feel